Back to top

Nieuws

Home Straatpraat Nieuws John Wermink aan de slag als Circulair Manager bij Falco

John Wermink aan de slag als Circulair Manager bij Falco
circulair manager circulaire economie duurzaamheid
Nieuws 23 apr 2020

Sinds 1 april is John Wermink in dienst bij Falco als Circulair Manager. Falco zet hiermee een belangrijke stap op het gebied van circulariteit en de circulaire economie. Hier kunt u meer lezen over Falco & de circulaire economie.

John stelt zich in onderstaande bericht graag voor:

Mijn naam is John Wermink en ik heb ruim 10 jaar ervaring in de branche voor het inrichten van de buitenruimte. Vanuit mijn (Twentse) opvoeding vind ik het belangrijk dat we zuinig omgaan met onze spullen.Het zit ook in het DNA van Falco om zuinig om te gaan met grondstoffen, arbeid en de middelen welke ons ter beschikking staan. Mijn doel is om bij Falco in kaart te brengen hoe circulair ons productassortiment al is a.d.h.v. MKI-waardes en wat we nog meer kunnen ondernemen om circulair te zijn. Dit is van belang omdat vanuit de overheid de vraag groeit naar circulaire producten, circulair straatmeubilair hoort daar ook bij! In deze functie ben ik de spin in het web tussen de afdelingen verkoop, technisch bureau (productontwikkeling), bedrijfsbureau en productie. Ook is het logisch dat ik hierbij het onderhoud van onze certificaten ISO 9001, 14001, VCA en CO2 prestatieladder (KAM) intern begeleid.Kortom, een functie met veel uitdaging en toekomst waar ik veel zin in heb!

Heel veel succes John!

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

+31 546 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

+31 546 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!