Back to top

Projecten

Home Projecten

Innovatief fietsparkeerproject in Gdańsk met Falco etagerekken
24-05-2024

In maart 2023 werd in de wijk Wrzeszcz in Gdańsk een state-of-the-art fietsenstalling geopend. Deze faciliteit, ontwikkeld in samenwerking met onze Poolse partner, is uitgerust met FalcoLevel Premium etagerekken en biedt ruimte aan 500 fietsen. Het project is deel van een groter EU-gefinancierd initiatief om duurzame mobiliteit in de stad te bevorderen.

Lees verder
Multifunctionele Falco overkapping verrijkt XL Businesspark Almelo
24-05-2024

Op het XL Businesspark in Almelo heeft Falco een ruime multifunctionele overkapping geplaatst op het terrein van VDL Almelo. Deze faciliteit dient zowel als fietsenstalling als pauzeruimte voor medewerkers.

Lees verder
Innovatief fietsparkeren in Schotse woonwijk: veilig, duurzaam en ruimtebesparend
24-05-2024

Falco heeft recentelijk tien FalcoCrea fietskluizen geleverd en geïnstalleerd bij Granton Harbour in Edinburgh. Deze nieuwe woonontwikkeling biedt 306 betaalbare woningen aan de noordkust van Edinburgh. De FalcoCrea fietskluizen zorgen voor 40 veilige fietsplekken in een compact en opvallend ontwerp, waarbij duurzaamheid en ruimtebesparing centraal staan. Ontdek hoe deze innovatieve oplossing bijdraagt aan een fietsvriendelijker en duurzamer stadsbeeld.

Lees verder
Fietsoverkapping en fietsenrekken met oplaadpunt voor Belgisch bedrijf
01-02-2024

Op het buitenterrein van CEE Engineering is een fietsoverkapping van Falco geplaatst. In de overkapping kunnen medewerkers en bezoekers veilig en droog hun fietsen parkeren en ook opladen indien gewenst.

Lees verder
Herinrichting busstation Westerhaar met fietsoverkapping en wachtruimte
25-01-2024

Het Kervelplein in Westerhaar heeft een transformatie ondergaan en is nu een fijne, groene plek geworden. Niet alleen voor busreizigers, maar voor alle inwoners van Westerhaar, aangezien het Kervelplein het hart vormt van Westerhaar, een dorp in de gemeente Twenterand. Reko Raalte kreeg de opdracht en benaderde Falco voor het produceren en plaatsen van de fietsoverkapping en het straatmeubilair.

Lees verder
Sneeuwbestendige fietsoverkappingen op Fins station
25-01-2024

Reizigers kunnen hun fietsen veilig en overdekt parkeren op het Finse station Mäntsälä onder een groot aantal fietsoverkappingen FalcoHoth. Voor het treinstation zijn drie dubbelzijdige en twee enkelzijdige FalcoHoth overkappingen geplaatst met daaronder fietsaanleunbeugels. De FalcoHoth is door ons ontwerpteam in Vriezenveen speicaal ontworpen om een hoge sneeuwlast te dragen

Lees verder
Geleidebuis voor markering scooters en fatbikes Hogeschool
01-08-2023
Op het buitenterrein van Hogeschool Leiden zijn 27 geleidebuizen geplaatst om het gebied te markeren waar scooters en fatbikes netjes en veilig geparkeerd kunnen worden. Met een extra slot kunnen de voertuigen… Lees verder
Fietsoverkapping voor Schiphol
01-08-2023

In opdracht van Heijmans Infra B. V. heeft Falco een transparante fietsoverkapping geplaatst bij Schiphol. Van een afstand is te zien dat de overkapping bestemd is voor fietsen door de belettering van de overkapping.

Lees verder
Scootmobiel overkapping voor woonzorgcentrum
04-07-2023

In opdracht van bouwbedrijf Steggink heeft Falco een scootmobiel overkapping geplaatst bij woonzorgcentrum De Polbeek in Zutphen. De overkapping is voorzien van een automatische deuropener, zodat bewoners eenvoudig naar binnen kunnen om hun scootmobiel te plaatsen.

Lees verder
Fietsoverkapping en fietsaanleunbeugels in bijzondere kleur
30-06-2023

Bij het kantoorpand The Factory in Erp, voormalige stoomzuivelfabriek, is een FalcoSpan overkapping geplaats met daaronder FalcoForce fietsaanleunbeugels. Zowel de fietsaanleunbeugels als de overkapping zijn gepoedercoat in een bijzondere kleur, namelijk de cortenstaal look.

Lees verder
Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

+31 546 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

+31 546 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!