Back to top
Historie

Over Falco

Home Over Falco Historie

Historie

Falco BV is opgericht op 15 september 1951. Het bedrijf ging zich toeleggen op de fabricage van transportwerktuigen, als steenkruiwagens, betonwagens, en grint- en teerwagens. Midden jaren 50 kwamen daar rijwielrekken en fietsopbergingen bij. Niemand kon vermoeden dat die stap uiteindelijk de kern van Falco's huidige activiteiten zou gaan vormen. Een compleet programma rond gebouw, straat, park en sportveld.

De onderneming groeide stevig vanaf dat moment. En ook uit het buitenland kwamen de eerste aanvragen en bestellingen. Dit leidde in 1982 tot een eigen verkoopkantoor in Duitsland onder de naam Frieson GmbH (sinds 2003 Falco GmbH), Groot Brittannië (Falco UK Ltd.) sinds 2004 en Denemarken (Falco A/S) volgde in 2009. Daarnaast ontstonden er diverse vertegenwoordigingen in vele Europese landen.

Het bedrijfscomplex is circa 35.000 m2 groot, raakt steeds verder bebouwd en omvat nu moderne productie- en opslagvoorzieningen en 2 kantoren. 
Het productenpakket is inmiddels uitgegroeid tot een modern en trendsettend scala aan fraaie en degelijke producten voor de buiteninrichting. Jaarlijks komen er veel nieuwe producten bij dankzij de eigen productontwikkeling en de samenwerking met gerenommeerde industrieel ontwerpers. Deze combinatie zorgt voor een sterke partner waar u zelden mis vraagt. In diverse productgroepen wordt Falco dan ook algemeen beschouwd als marktleider op het gebied van buiteninrichting in Nederland en Groot Brittannie en bekleedt het een leidende positie in tal van andere landen in Europa.

Falco onderscheidde zich op een bijzondere manier in de markt ten opzichte van andere aanbieders. De Falco producten werden hoofdzakelijk via direct mail onder de aandacht gebracht. Al vele jaren is deze manier van werken succesvol en worden de Falco brochures door vele klanten gewaardeerd. Naast deze Industrial Postordering ontstond er een grote behoefte bij onze klanten om ook projectmatig met Falco zaken te kunnen doen. Onze klanten kunnen nu ook terecht voor een volledige inrichting van het centrum, dorp, wijk of plein. Nieuwe en frisse ideeën tezamen met jarenlange ervaring vormen hier de basis voor succes.

De 100 medewerkers van de Falco groep zorgen voor het juiste advies, goede producten, constante kwaliteit en transport en montage met eigen medewerkers. Voor u betekent dat één aanspreekpartner en grotendeels alle producten rechtstreeks van de producent.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

+31 546 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

+31 546 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!