Back to top

Belangrijke rol voor fiets bij upgrade bushaltes in Veenendaal

Home Projecten Belangrijke rol voor fiets bij upgrade bushaltes in Veenendaal

Dertig bushaltes in Veenendaal zijn de afgelopen tijd vernieuwd. Met dit project hebben de gemeente Veenendaal en provincie Utrecht een belangrijke kwaliteitsverbetering van het openbaar vervoer gerealiseerd. Ook de fiets is niet vergeten. Waar nodig zijn bij bushaltes fietsstallingen geplaatst. Bij enkele drukkere haltes zijn de fietsenstallingen overdekt. Naast het verbeteren van de toegankelijkheid, wordt ook de combinatie fiets-openbaar vervoer bevorderd. In totaal heeft Falco zes fietsoverkappingen geproduceerd, geleverd en geplaatst bij diverse bushaltes in Veenendaal.

FalcoRail low fietsoverkappingen

De Gemeente Veenendaal heeft gekozen voor de transparante fietsoverkapping FalcoRail low. Het grote voordeel van deze overkapping is dat er geen tussenstaanders zijn waardoor alle ruimte benut wordt voor het fietsparkeren.

Op diverse locaties zijn zowel enkel- en dubbelzijdige overkappingen geplaatst met verschillende afmetingen.

De overkapping is gemaakt van thermisch verzinkt staal en kan in elke gewenste kleur gepoedercoat worden, in dit geval een antracietgrijze kleur. De transparante beplating is gemaakt van helder polycarbonaat. Polycarbonaat is een hoogwaardig en sterk materiaal, zelfs 250 keer sterker dan glas. Het is perfect voor plaatsing in de buitenruimtes. 

Fietsoverkappingen bij bushaltes

Er staan een aantal verschillende Falco overkappingen bij bushaltes over het hele land, hieronder een aantal onlangs uitgevoerde projecten:

Een fietsoverkapping in uw gemeente bij een bushalte? Een van onze projectadviseurs komt graag vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te bekijken. Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben en in 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen gebruiken (mineralen, metalen en fossiel). Onze Circulair Manager John Wermink helpt u graag meedenken hoe u Falco producten voor in de buitenruime circulair kunt inzetten.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

+31 546 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

+31 546 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!