Back to top

Bestaande fietsoverkapping gerenoveerd, uitgebreid en herplaatst op bedrijventerrein

Home Projecten Bestaande fietsoverkapping gerenoveerd, uitgebreid en herplaatst op bedrijventerrein

Reinigingsdienst Waardlanden in Gorinchem had behoefte aan een ruimere fietsoverkapping. De bestaande overkapping is door Falco monteurs gedemonteerd en 20 meter verder opnieuw opgebouwd met nieuwe onderdelen en inclusief twee nieuwe aanbouwvakken en nieuwe fietsenrekken met oplaadpunten.

FalcoLite overkapping

De FalcoLite Combi overkapping bestaat uit twee enkelzijdige FalcoLite overkappingen.Deze overkapping is kwartrond en transparant. De overkapping stond al jaren op het buitenterrein van de Reinigingsdienst en was niet ruim genoeg voor het aantal fietsen dat tegenwoordig geparkeerd moest worden. De stalen constructie voldeed nog prima en kan nog jaren mee, zonde om de gehele overkapping te vernietigen. In deze circulaire gedachte hebben Falco monteurs de bestaande fietsoverkapping gedemonteerd, de constructie en enkele onderdelen 20 meter verderop opnieuw gemonteerd met nieuwe polycarbonaat dakplaten en kopwanden.Polycarbonaat is een hoogwaardig en werkbaar materiaal dat 250 keer sterker is dan glas.

Onze overkappingen zijn modulair opgebouwd en hierdoor in alle richtingen uit te breiden, zoals hier het geval is, ook achteraf. De twee aanbouwvakken met dak en achterwand van helder polycarbonaat hebben samen een lengte van 3 meter. De staalconstructie is gepoedercoat in RAL 7015, passend bij de bestaande overkapping.

Fietsenrekken

In de bestaande overkapping waren al ietsenrekken Ideaal aanwezig om 20 fietsen in te parkeren. In de nieuwe aanbouwvakken zijn ook Ideaal rekken geplaatst, met 3 dubbele oplaadpalen van koker met 2 oplaadvoorzieningen.

Falco & de circulaire economie

Falco is overtuigd circulair. We maken steeds meer stappen om te zorgen dat onze producten een tweede leven krijgen en niet worden weggegooid. Bij het ontwerp wordt al nagedacht hoe onze producten na gebruik gedemonteerd kunnen worden en opnieuw ingezet kunnen worden. Welke materialen het meest duurzaam zijn kunnen we berekenen met software die we onlangs hebben aangeschaft. Circulariteit is een nieuwe manier van denken. Maar vooral van samen doen! We denken dan ook graag mee met onze klanten hoe we het fietsparkeer probleem zo circulair mogelijk kunnen oplossen. Uw nieuwe overkapping of straatmeubilair circulair inkopen?  Onze circulair manager John Wermink (+31 546 55 44 35) denkt graag meer en kan ook alles vertellen over de MKI waarde van onze producten.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

+31 546 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

+31 546 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!