Back to top

Nieuws

Home Straatpraat Nieuws Falco aanwezig bij het International Cargo Bike Festival in Amsterdam

Falco aanwezig bij het International Cargo Bike Festival in Amsterdam
Falco aanwezig bij het International Cargo Bike Festival in Amsterdam
Nieuws 28 okt 2022

Op 27, 28 en 29 oktober vindt in de Expo Greater in Amsterdam de 2e edicitie van World of eMobility plaats. Onderdeel van het evenement is het International Cargo Bike Festival (ICBF). Een groot deel van het totale aanbod en lezingenprogramma gaan over de e-bikes en (e)cargo fietsen.

De elektrische cargo bike, ook wel vrachtfiets, transportfiets of bakfiets genoemd, is met een sterke opmars bezig. Deze lichte, elektrische voertuigen zijn namelijk de perfecte vervanging voor zwaardere voertuigen. Ze komen minder obstakels tegen om ergens te komen. Locaties in het centrum zijn veel makkelijker te bereiken. Het gebruik van een e(bak)fiets is gezonder, goedkoper, stiller en schoner.

Falco's International Bicycle Parking Specialist Mark Pruijssen presenteert daar dé oplossing om de vrachtfietsen en cargo bakfietsen veilig in te parkeren. De FalcoCargoBox is een veilige afsluitbare unit en daardoor een ideale oplossing voor plaatsing in woonwijken, bedrijventerreinen, recreatiegebieden en scholen. Behalve voor bakfietsen en vrachtfietsen is deze fietskluis ideaal voor het stallen van alle niet standaard fietsen zoals ligfietsen, tandems, driewielers en bijvoorbeeld fietskarren. Een groot voordeel van de FalcoCargoBox is het uiterlijk van de berging. Het product leent zich door de vlakke plaatstaal perfect om grafische ontwerpen om heen te "wrappen". 

Klik hier voor meer informatie over het International Cargo Bike Festival.

Klik hier voor meer informatie over de FalcoCargoBox.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

+31 546 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

+31 546 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!