Back to top

Montage project van de week

Home Straatpraat Week 8: groendak op overkapping

Week 8: groendak op overkapping
Week 8: groendak op overkapping
Montage project van de week 25 feb 2022

Het dak van een FalcoLok fietsoverkapping, of een hieraan gerelateerd product zoals de FalcoCrea berging, leent zich uitstekend om te laten begroeien met de vetplant Sedum. Samen met onze partner Binder Groenvoorziening kunnen wij een groendak verzorgen voor uw overkapping.

Voordelen

Een groendak is niet alleen mooi om te zien, het heeft ook nog andere voordelen. Zo isoleert een groendak warmte en geluid, neemt fijnstof op en vermindert  de waterafvoer naar het riool en zorgt voor compensatie van CO2 uitstoot. Een groendak gaat ook nog eens langer mee dan gebruikelijke dakbekleding. Bovendien varieert het sedum mee met de seizoenen en is het een kleurrijk geheel met een natuurlijke uitstraling. In dit productblad leest u meer voordelen en technische specificaties over het groendak. Klik hier voor meer informatie over het onderhoud van groendaken.

Montage en subsidie

De vraag naar groendaken is sterk groeiend. In duurzame en klimaatadaptieve gemeentes wordt een subsidie gegeven om de toepassing van groene daken en gevels te stimuleren. Falco's montageteam draagt zorg voor de plaatsing van de overkapping en de aanleg van de dakvegetatie op locatie. 

Succes

Hieronder vindt u een aantal projecten waarbij een Falco overkapping of berging is geupgrade met een groendak:

Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

+31 546 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!