Back to top

Montage project van de week

Home Straatpraat Week 45: Fietsoverkapping met Delft Rabat bij appartementencomplex

Week 45: Fietsoverkapping met Delft Rabat bij appartementencomplex
Week 45: Fietsoverkapping met Delft Rabat bij appartementencomplex
Montage project van de week 11 nov 2022

De Kompaskerk in Wieringerwerf is gebouwd in 1937. Vanaf 2002 stond de kerk leeg en in 2022 is deze bijzondere plek getransformeerd tot een project met 15 stijlvolle huurappartementen. In week 41 zijn alle appartementen opgeleverd aan de bewoners.

Opdrachtgever Adviesbureau Corporatiekracht hield bij de inrichting van het buitenterrein rekening met het feit dat de bewoners geen eigen schuur of garage hebben. Daarom kreeg Falco de vraag een fietsenstalling te ontwerpen en te produceren zoals die in de allereerste artist impressions te zien is. Voor Falco geen moeilijk vraagstuk: alle modellen fietsoverkappingen worden immers van begin tot eind in onze eigen fabriek geproduceerd en de mogelijkheden en opties zijn dus eindeloos.

Basis is de FalcoLok-500 fietsoverkapping: een vandalismebestendige overkapping dankzij de robuuste stalen thermisch verzinkte basisconstructie. De overkapping heeft een afmeting van ca. 1750x400 cm. Qua wandbekleding is gekozen voor Delft Rabat-500 in zwart met een houtnerfmotief. De bekleding loopt tot bovenaan de overkapping en ook de hoeken zijn afgewerkt met Rabat. Een heel mooi en strak geheel! Het dak is van polycarbonaat; daardoor is de lichtinval maximaal. Aan beide korte zijden van de stalling zit een naar binnen draaiende deur met slot. De deurdranger zorgt ervoor dat de deur na opening automatisch weer in het slot valt. Binnenin de fietsoverkapping staan FalcoSound fietsenrekken, waarin in totaal 45 fietsen geparkeerd kunnen worden. In de fietsenberging is voor ieder appartement een eigen oplaadmogelijkheid voor de elektrische fiets aanwezig. 

Onze VCA gecertificeerde monteurs plaatsten niet alleen de fietsoverkapping op locatie, maar namen ook de herbestrating voor hun rekening. Neem voor meer informatie contact via de mail; info@falco.nl of telefoon; +31 546 55 44 35. Leg uw idee voor en wij adviseren of het project haalbaar is, geschikt is voor de betreffende buitenruimte en of het budget passend is. 

Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

+31 546 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!