Back to top

Montage project van de week

Home Straatpraat Week 27: FalcoCrea bergingen bij voormalige kerk

Week 27: FalcoCrea bergingen bij voormalige kerk
Week 27: FalcoCrea bergingen bij voormalige kerk
Montage project van de week 8 jul 2022

Rijksmonument de Noorderkerk in Apeldoorn is al 20 jaar niet meer als kerk in gebruik. Het werd jarenlang als kantoorgebouw gebruikt, maar een projectontwikkelaar maakte van de kerk een apartementencomplex. Omdat deze appartemten geen eigen schuur of garage hebben werd in opdracht van Bouwbedrijf Bouwen met een Plus een FalcoCrea buitenberging geproduceerd en geplaatst om fiets of scotter te parkeren. 

Compacte berging

De FalcoCrea berging is een berging van 2x2 meter en een hoogte van ca. 1,5 meter en is modulair. Bij de Noorderkerk zijn in totaal 9 bergingen gerealiseerd. Per vak heeft de berging een dubbele draaideur waardoor de berging aan de voorzijde helemaal geopend kan worden en er dus voldoende ruimte is om het materiaal te stallen. Bij de FalcoCrea heeft u net als bij grote broer FalcoLok serie fietsoverkappingen keuze uit meerdere wandbekledingen. Het meest wordt nog altijd houten belatting toegepast. Maar steeds vaker wordt gekozen voor Delft-500 Rabat profiel in de kleur zwart. Benieuwd naar de vele mogelijkheden? Zo is het mogelijk om te kiezen voor bijvoorbeeld Cortenstaal of geprinte stickerbeplating. Bekijk de mogelijkheden hier of vraag naar meer informatie op info@falco.nl!

Groendak

De thermisch verzinkt stalen constructie geeft de FalcoCrea een robuuste uitstraling. Het dak van de FalcoCrea berging is van aluzinc profielplaten. Samen met onze partner Binder maken wij van een 'gewoon' dak een groendak. Een groendak is niet alleen mooi om te zien, maar isoleert warmte en geluild, vermindert de waterafvoer naar het riool en zorgt voor compensatie van CO2. Een groendak gaat ook nog eens langer mee dan gebruikelijke dakbekleding. Het groen bij bovenstaande FalcoCrea berging wordt later nog gerealiseerd.

Straatmeubilair voor appartementen

Naast bergingen en fietsoverkappingen kunt u ook denken aan straatmeubilair bij de inrichting van het buitenterrein van een appartementencomplex. Wat te denken van picknicksets of banken op eek dakterras? Of scootmobiel overkappingen bij een senioren complex? Of deze ronde fietsoverkappingdie meebuigt met de ronde vorm van het appartement? 

Advies op maat

Ons assortiment overkappingen en straatmeubilair is erg groot, en de mogelijkheden zijn talloos. Onze projectadviseurs voorzien u graag van advies. Dankzij onze eigen afdeling productontwikkeling en moderne productie faciliteiten is het relatief eenvoudig om een fietsoverkapping op maat te ontwikkelen geheel naar uw wens. We zijn bereikbaar via info@falco.nl of +31 546 55 44 35.

Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

+31 546 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!