Back to top

Montage project van de week

Home Straatpraat Week 17: Internationaal vertegenwoordigd met fietsparkeervoorzieningen

Week 17: Internationaal vertegenwoordigd met fietsparkeervoorzieningen
Week 17: Internationaal vertegenwoordigd met fietsparkeervoorzieningen
Montage project van de week 30 apr 2021

Mobiliteit is een belangrijk aandachtspunt voor de grote Europese steden en de fiets is een belangrijk onderwerp in de aanpak van files, verkeersveiligheid en milieu. En waar gefietst wordt, is ook ruimte nodig om de fiets te parkeren. In het Italiaanse Bologna is bij het Roveri Station een FalcoScandic cycle hub geplaatst. Een cycle hub is een centraal gelegen fietsoverkapping waar fietsers hun fiets veilig en overdekt kunnen stallen. De cycle hub is in dit geval ingericht met FalcoLevel Eco etage fietsenrekken, FalcoSound fietsenrekken met oplaadpunt en de FalcoFIks 2.0 fietsreparatiezuil. De cycle hubs zijn afgeleid van de populaire FalcoLok overkapping en worden op maat gemaakt naar wens van de klant. Zo zijn sommige cycle hubs voorzien van een milieuvriendelijk sedumdak, verlichting en toegangscontrole. Ook straatmeubilair zoals zitbanken en afvalbakken vindt u vaak terug in de cycle hub.

Falco heeft 3 vestigingen in Groot-Brittannië, Denemarken en Duitsland. Tevens zijn Falco producten op exclusieve basis vertegenwoordigd in 12 Europese landen. Voor deze landen verzorgt de afdeling export van Falco de contacten en verkoop zelf. MP Outdoor is de vertegenwoordiger in Italië. Hieronder een greep uit de projecten die al eerder afgerond zijn. Of kijk op Falco's Pinterest pagina voor nog meer internationale projecten.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

+31 546 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

+31 546 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!