Back to top

Montage project van de week

Home Straatpraat Week 12: strakke overkapping bij Landal

Week 12: strakke overkapping bij Landal
Week 12: strakke overkapping bij Landal
Montage project van de week 25 mrt 2022

Landal Greenparks, met 62 parken in heel Nederland, kwam in de afgelopen jaren meerdere keren bij Falco terecht in hun zoektocht naar fietsoverkappingen. Bij de meeste Landal parken is het namelijk mogelijk om een fiets te huren. Al die fietsen, waaronder de dure e-bikes, moeten diefstalveilig en beschermd tegen weer en wind ondergebracht worden.

In opdracht van Idverde BV in Heerenveen, werd een strakke FalcoLok-500 fietsoverkapping geplaatst bij Landal Elfstedenhart in Witmarsum Friesland. Elfstedenhart is een vrij nieuw park en het fraaie hoofdgebouw heeft houten wanden met zwarte raam- en deurkozijnen. In dezelfde stijl is de FalcoLok opgebouwd: een af te sluiten fietsoverkapping van 5x12 meter met een ijzersterke stalen constructie als basis, een dak van aluzinc beplating en FSC® gecertificeerde hardhouten belatting aan de wanden. De staalconstructie is vervolgens gepoedercoat in zwart; een heel mooi totaalplaatje in combinatie met het hoofdgebouw.

Om het plaatje compleet te maken is de overkapping opgeleverd en afgemonteerd met LED verlichting en bewegingsmelder. Binnen in de stalling staan FalcoSound fietsenrekken, waarvan er een aantal is uitgevoerd met oplaadpalen voor e-bikes. Kijk voor meer fietsenrekken met oplaadpunt op www.falco.nl.

De FalcoLok is een overkapping die gebruikt kan worden voor vele doeleinden: de FalcoLok-500 wordt vaak als grote fietsoverkapping gebruikt, de kleinere FalcoLok-300 en FalcoLok-250 als berging. Bij deze serie heeft u keuze uit vele wandbekledingen. Een sedum dak behoort tot de mogelijkheid: niet alleen mooi om te zien maar een zogenaamd groendak isoleert warmte en geluid, neemt fijnstof op en vermindert  de waterafvoer naar het riool. Een groendak gaat ook nog eens langer mee dan gebruikelijke dakbekleding.

Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

+31 546 55 44 35 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!