Back to top

Montage project van de week

Home Straatpraat Week 1: Uitbreiding bestaande overkapping

Week 1: Uitbreiding bestaande overkapping
Week 1: Uitbreiding bestaande overkapping
Montage project van de week 5 jan 2023

Op het terrein van Stamhuis Retail Services in Utrecht is een bestaande Falco overkapping uitgebreid. De orginele open overkapping had een afmeting van 12x3,5 meter. Deze is uitgebreid naar een tweedelige overkapping met een open gedeelte van 12x5,5 meter en een gesloten deel van 5x7,5 meter. Zo kunnen er nu, in plaats van 30 fietsen, maar liefst 78 fietsen en 5 scooters geparkeerd worden!

De fietsoverkapping is er één uit de serie FalcoLok. Een groot voordeel van deze serie is dat de overkappingen zowel in de breedte als in de diepte onbeperkt uit te breiden zijn. Ook jaren later nog! Ideaal als blijkt dat de bestaande overkapping te krap is en het aanbod in fiets parkeerplaatsen uitgebreid moet worden. Mogelijk gemaakt omdat het met ons moderne machinepark en eigen ontwerpafdeling onder één dak in Vriezenveen relatief eenvoudig is om bestaande standaard producten aan te passen!

Een ander voordeel van de FalcoLok serie is de ruime keuze uit wandbekleding. Ook combinaties van deze materialen in één overkapping zijn mogelijk. Bijvoorbeeld een hardhouten belatting gecombineerd met traliepanelen. De fietsoverkapping bij Stamhuis heeft een bekleding van horizontaal aangebrachte aluminium golfplaten in antracietgrijs RAL 7016. De stalen boeidelen zijn gepoedercoat in geel RAL 1003. Mooi in de huisstijl van Stamhuis! 

Wat betreft de fietsenrekken is gekozen voor Ideaal 2.0 fietsenrekken. Dit oersterke fietsenrek voldoet aan de eisen van FietsParKeur. Verwacht u dat er veel e-bikes worden geparkeerd en wilt u de mogelijkheid aanbieden om de fiets op te laden, terwijl de fiets geparkeerd staat? Kies dan voor het Ideaal 2.0 fietsenrek met oplaadpunt. Benieuwd naar de MKI waarde van dit fietsenrek? Deze waarde kunt u aanvragen door hier het formulier in te vullen dat staat in het gele blok Informatie & Downloads.

Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

+31 546 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!