Back to top

Multifunctionele Falco overkapping verrijkt XL Businesspark Almelo

Home Projecten Multifunctionele Falco overkapping verrijkt XL Businesspark Almelo

Op het XL Businesspark in Almelo heeft Falco een ruime multifunctionele overkapping geplaatst op het terrein van VDL Almelo. Deze faciliteit dient zowel als fietsenstalling als pauzeruimte voor medewerkers.

Fietsvriendelijkheid stimuleren

VDL Etg moedigt haar medewerkers aan om met de fiets naar het werk te komen. Bij de bouw van het nieuwe pand was het essentieel om voldoende fietsparkeergelegenheid te creëren. Falco was al in een vroeg stadium betrokken om mee te denken over de optimale inrichting hiervan.

Flexibele ruimte-indeling

De overkapping is opgedeeld in drie secties. Het middelste gedeelte is afgesloten en rondom voorzien van FSC® gecertificeerd hout, met een dak van aluzinc profielplaten. Deze sectie beschikt over een ingang zonder deur, LED verlichting en een bewegingssensor. Aan de linkerzijde is het gedeelte open gelaten, terwijl de rechterzijde een transparante pauzeruimte vormt met wanden van veiligheidsglas, die ook als rokersruimte dient.

Innovatieve fietsenrekken

Binnen de overkapping zijn diverse fietsenrekken geïnstalleerd, waaronder het model Ideaal 2.0 met negen rekken van elk vijf plaatsen, en een hart-op-hart afstand van 40 cm. Deze zijn uitgerust met oplaadpunten voor e-bikes, uitgevoerd in een opvallend groene kleur. Verder zijn er twee FalcoHanger stuurdraagsystemen geplaatst voor totaal acht fietsen, wat het parkeren via het stuur mogelijk maakt, om schade aan de velgen te voorkomen. Deze systemen zijn geschikt voor bijna alle typen fietsen.

Advies op maat voor uw bedrijventerrein

Onze projectadviseurs staan klaar om uw locatie te bezoeken en persoonlijk advies te geven over de beste parkeeroplossingen voor fietsen, afgestemd op uw specifieke behoeften. Neem voor advies op maat contact op via 0546 55 44 44 of via verkoop@falco.nl. Een bezoek van een van onze adviseurs aan uw locatie behoort ook tot de mogelijkheden.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

+31 546 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

+31 546 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!