Back to top

Innovatief fietsparkeren in Schotse woonwijk: veilig, duurzaam en ruimtebesparend

Home Projecten Innovatief fietsparkeren in Schotse woonwijk: veilig, duurzaam en ruimtebesparend

In Granton Harbour, een nieuwe Schotse woonwijk aan de kust, zijn 306 betaalbare woningen gebouwd. Falco heeft in totaal 10 FalcoCrea fietskluizen geproduceerd, geleverd en geplaatst in samenwerking met dochterbedrijf Falco U.K.

Duurzaam ontwerp

Robuust fietsparkeren stond centraal in de ontwerpfase van deze prestigieuze ontwikkeling, met als doel tot 1.300 inwoners een duurzame, kosteneffectieve vervoerswijze te bieden. Het project van de stad Edinburgh beoogt meer mensen te helpen kiezen voor fietsen als een betaalbare en duurzame manier van reizen voor alledaagse ritten. Het is ontwikkeld in samenwerking met de nationale fietsvereniging Cycling Scotland en ondersteund door subsidie van Transport Scotland.

Veilige fietskluizen FalcoCrea

Er zijn tien FalcoCrea fietskluizen geleverd en geïnstalleerd, waarmee de bewoners van Granton Harbour tot 40 veilige fietsplekken hebben gekregen in een opvallend en compact ontwerp. De kluizen zijn bekleed met FSC®-gecertificeerd hardhout, wat bijdraagt aan een harmonieus straatbeeld en duurzaamheid. Elke FalcoCrea fietskluis heeft dubbele deuren voor gemakkelijke toegankelijkheid en is uitgerust met cilindersloten voor optimale veiligheid. Dankzij deze fietskluizen kunnen de bewoners hun fietsen veilig en eenvoudig stallen.

Projecten met FalcoCrea

Sinds de lancering is de FalcoCrea een zeer populaire fietskluis gebleken in zowel Nederland als het Verenigd Koninkrijk. Deze kluis biedt lokale overheden en woningcorporaties een oplossing voor drie veelvoorkomende problemen: veiligheid, ruimtebesparing en branding. De FalcoCrea is ontworpen om maximale veiligheid te bieden in een compact en ruimtebesparend ontwerp, en kan volledig worden gebrandmerkt om fietsen als hoofdvervoermiddel te promoten. De innovatieve fietskluis is al geïnstalleerd in diverse projecten in het Verenigd Koninkrijk, zoals bij de Moray Carshare liefdadigheidsinstelling, The Social Bite Village in Edinburgh, Rouken Glen Park in Glasgow en zowel Barra als Oban Airport. In Nederland zijn ook succesvolle plaatsingen uitgevoerd:

Extra opties

Het fietsenrek FalcoSound  met 4 plaatsen wordt standaard geplaatst in de FalcoCrea. Met het gebruik van een oplaadpunt voor elektrische fietsen (FalcoCrea+), kan de fietskluis worden omgevormd tot een handige oplaadhub voor elektrische fietsen, terwijl alle voordelen van het standaardmodel behouden blijven. Daarnaast gebruiken veel Europese woningontwikkelingen de FalcoCrea als een gecombineerde berging voor afval- en fietsopslag, wat de bewoners een praktische en nette oplossing biedt.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de innovatieve FalcoCrea fietskluis kunt u contact opnemen met ons deskundige verkoopteam op 0546 55 44 44 of via info@falco.nl.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

+31 546 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

+31 546 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!