Back to top

Herinrichting schoolplein ECL in Haarlem

Home Projecten Herinrichting schoolplein ECL in Haarlem

Het schoolplein van Het Eerste Christelijk Lyceum Haarlem (ECL) is heringericht met een fietsoverkapping met groendak. In de fietsoverkapping zijn verschillende fietsenrekken geplaatst. Op diverse plekken op het schoolplein staan afvalbakken. Een aantal zijn vrijstaand geplaatst en een aantal afvalbakken zijn gemonteerd aan de wand.

Fietsoverkapping met groendak

De overkapping die op het plein van het ECL is geplaatst, is uit de FalcoLok serie. Het gaat om een FalcoLok 500 met een afmeting van 5 x 6 meter. Het frame van de overkapping bestaat uit een dragende staalconstructie en een robuust dak van aluzinc profielen. De zijwanden zijn bekleed met FSC® gecertificeerde hardhouten latten. Het is ook mogelijk om andere wandbekleding te kiezen. Het staal van deze overkaping is gepoedercoat in zwart.

Het dak is verstevigd omdat er sedum op gelegd is. Een groendak heeft vele voordelen. Zo isoleert een groendak warmte en geluid, neemt fijnstof op en vermindert  de waterafvoer naar het riool en zorgt voor compensatie van CO2 uitstoot. Een groendak gaat ook nog eens langer mee dan gebruikelijke dakbekleding.

De overkapping is verlicht middels LED verlichting.

Fietsenrekken met oplaadpunt

Er kunnen 20 fietsen worden geparkeerd in FalcoSound fietsenrekken, de helft hiervan kan ook worden opgeladen aan FalcoSound fietsenrekken met oplaadpunten.Bekijk hier al onze fietsenrekken met oplaadpunt.

Ook staan er op het schoolplein verschillende fietsenrekken A-11, zowel enkelzijdige als dubbelzijdige fietsenrekken.Fietsenrek A-11 is al jaren het meest verkochte fietsenrek; stabiel,  praktisch en budgetvriendelijk.

FalcoJona afvalbakken

De FalcoJona is de sterke afvalbak van Falco. Ontworpen door ipv Delft in nauwe samenwerking met Falco, en gemaakt in onze fabriek te Vriezenveen, is deze afvalbak een sterk staaltje straatmeubilair. In totaal zijn er 13 afvalbakken geplaatst om het schoolplein netjes te houden. De inhoud van de afvalbakken is 50 liter en de binnenbakken zijn makkelijk te legen door de twee handvatten die zijn bevestigd aan de binnenbak.

Zowel de bak als de staanders zijn gepoedercoat in het zwart.

Negen afvalbakken zijn gemonteerd aan de wand middels muurbeugels. De overige 4 afvalbakken zijn gemonteerd op de grond middels dubbele buisstaanders met aangegoten betonvoet.

Advies

Op zoek naar fietsparkeeroplossingen voor uw school, bedrijf of gemeente? Onze projectadviseurs helpen u graag met de juiste keuze. We zijn bereikbaar via info@falco.nl of +31 546 55 44 35.

 

 

 

 

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

+31 546 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

+31 546 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!