Back to top

Herinrichting busstation Westerhaar met fietsoverkapping en wachtruimte

Home Projecten Herinrichting busstation Westerhaar met fietsoverkapping en wachtruimte

Het Kervelplein in Westerhaar heeft een transformatie ondergaan en is nu een fijne, groene plek geworden. Niet alleen voor busreizigers, maar voor alle inwoners van Westerhaar, aangezien het Kervelplein het hart vormt van Westerhaar, een dorp in de gemeente Twenterand. Reko Raalte kreeg de opdracht en benaderde Falco voor het produceren en plaatsen van de fietsoverkapping en het straatmeubilair.

Fietsoverkapping en wachtruimte ineen!

Voorheen was de fietsenstalling weggestopt in een donker hoekje van het station, maar nu prijkt het fier als het middelpunt van het plein. Een eigentijdse, transparante overkapping van 8 x 5 meter, onderverdeeld in drie secties. Het middelste gedeelte fungeert als fietsoverkapping en de buitenste twee gedeeltes doen dienst als wachtruimtes. De overkapping is op maat gemaakt en heeft als basis onze populaire FalcoLok overkapping. Doordat de wanden van veiligheidsglas zijn, doet deze overkapping denken aan de cycle hubs die ons dochterbedrijf veel plaatst in de U.K. Een doordacht lichtplan zorgt ervoor dat reizigers zich ook 's avonds veilig voelen, dankzij de geïntegreerde LED-verlichting in het dak. Bovendien is het dak bedekt met sedum, wat niet alleen een natuurlijke uitstraling biedt maar ook tal van voordelen met zich meebrengt. De staalconstructie van de overkapping is gepoedercoat in een elegante antracietgrijze kleur.

Inrichting van de fietsoverkapping

In het gedeelte waar reizigers hun fietsen veilig en droog kunnen parkeren, zijn grijze FalcoLean fietsaanleunbeugels geplaatst. Deze praktische fietsnietjes staan ook op andere plekken op het plein. In totaal zijn er 9 fietsaanleunbeugels geplaatst.

Inrichting van de wachtabri’s

De twee bushokjes aan weerszijde van de fietsenstalling zijn ingericht met zitbanken FalcoBloc zonder rugleuning en een strakke afvalbak FalcoJona. Beide straatmeubilair producten zijn gepoedercoat in dezelfde kleur als de staalconstructie van de overkapping en de fietsaanleunbeugels. Zo creëren we een harmonieus geheel.

Straatmeubilair

Maar straatmeubilair beperkt zich niet tot de wachtruimtes. Ook op andere locaties van het Kervelplein staan FalcoBloc buitenbanken ( met rug), afvalbakken en tevens staat er een fraaie zeshoekige FalcoBloc bank. Falco straatmeubilair geeft het nieuw ingerichte plein een gebruiksvriendelijke, open en groene uitstraling! Onze FalcoBloc bankjes zijn speciaal ontworpen om te zorgen voor een ontspannen zitervaring. Met hun moderne en stijlvolle design passen ze perfect bij de uitstraling van het plein. Ze zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden, zodat je er het hele jaar door van kunt genieten. Naast comfort bieden we ook duurzaamheid. Onze FalcoJona afvalbakken zijn strategisch geplaatst op het plein om ervoor te zorgen dat het schoon en opgeruimd blijft. Ze zijn robuust en gemakkelijk te gebruiken. Zo dragen we samen zorg voor een schone en aantrekkelijke omgeving waar iedereen van kan genieten.

Advies op locatie

Interesse in een fietsoverkapping, wachtruimte, straatmeubilair op uw locatie? Mail ons op info@falco.nl, bel naar 0546 55 44 44, chat via de website met ons of bekijk voor meer inspiratie de borden Publieke Ruimte inrichten of Abris/ wachtruimte inrichten op Pinterest.

 

 

 

 

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

+31 546 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

+31 546 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!