Back to top

Fietsoverkapping en fietsenrekken voor kinderfietsen op basisschool

Home Projecten Fietsoverkapping en fietsenrekken voor kinderfietsen op basisschool

Op de Zeister Vrije School kunnen de leerlingen hun fietsen droog parkeren onder een fietsoverkapping. De fietsen kunnen gestald worden in fietsenrekken die speciaal zijn ontwikkeld voor kinderfietsen. Op het buitenterrein is eerder al een overkapping geplaatst, deze wordt gebruikt als buiten klaslokaal.

Fietsoverkapping FalcoTel-E

De overkapping die geplaatst is op het schoolplein van de Zeister Vrije School en gebruikt wordt als fietsoverkapping is de FalcoTel-E. De FalcoTel-E fietsoverkapping is erg populair doordat de fietsoverkapping geen kolommen heeft aan de voorzijde. Hierdoor kunnen de fietsenrekken onbeperkt worden doorgekoppeld. Bij de Zeister Vrije School is gekozen voor een wandbekleding van FSC® hardhouten belatting, waarbij één zijwand geheel dicht is en de andere zijwand gedeeltelijk dicht, tot een hoogte van 135 cm. Dit om wat sociale controle te houden vanaf het schoolplein en, gezien de bosrijke omgeving, de nodige lichtinval te realiseren. Omdat de overkapping in eigen fabriek wordt geproduceerd is er in goed overleg heel veel mogelijk!

 

Fietsenrek voor kinderfietsen

Als fietsenrek is gekozen voor een fietsenrek dat speciaal ontworpen is voor kinderfietsen. De Ideaal 2.0 Mini heeft een lagere instap waardoor kinderen hun fietsen makkelijk neer kunnen zetten in het rek. Tevens is de breedte van de fietsenklem smaller gemaakt waardoor kinderfietsen beter blijven staan. Bij de school zijn twee rekken geplaatst; een rek met 4 plaatsen en een rek met 6 plaatsen.

Inrichting schoolplein

Falco producten worden vaak ingezet op (school)pleinen, niet alleen de fietsparkeersystemen maar ook ons straatmeubilair of onze fietsoverkappingen. Advies over de inrichting van uw schoolplein? Bekijk het Pinterest bord “Schoolterrein inrichten” voor de mogelijkheden of neem contact laat u adviserenvia de mail; info@falco.nl, telefoon +31 546 55 44 35, chat of tijdens een persoonlijk gesprek.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

+31 546 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

+31 546 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!