Back to top

Compact fietsparkeren in fietsenkelder nieuw uniek kantoor Booking.com

Home Projecten Compact fietsparkeren in fietsenkelder nieuw uniek kantoor Booking.com

De fietsenkelder van het nieuwe Booking.com kantoor is ingericht met fietsparkeersystemen van Falco. Bijna 2000 fietsen kunnen worden geparkeerd in de fietsenstalling door het gebruik van compacte fietsenrekken zoals etagerekken en ons verticale fietsophangsysteem.

Voorbereiding

In 2019 begonnen de gesprekken met CBRE voor de invulling van de fietsenkelder van het nieuw te bouwen Booking.com hoofdkantoor in Amsterdam op het Oosterdokseiland. Met een oppervlakte van 72.500 vierkante meter (ruim een derde van het Oosterdokseiland) is dit multifunctionele gebouw 1 van de grootste binnenstedelijke projecten van West-Europa!

Samen met twee andere aanbieders volgde een proefopstelling met diverse etagerekken. Na de testfase werd ons etagerek FalcoLevel Premium+ gekozen, reden hiervoor was het gebruikersgemak. In 2021 volgde uiteindelijk de concrete aanvraag van Züblin Nederland. Onze tekenaars hebben verschillende indelingstekeningen gemaakt om de ruimte zo efficiënt mogelijk in te delen ook gezien het grote aantal leidingen aan het plafond.

Eind 2021 heeft dit geleid tot de opdracht en in oktober 2022 was de definitieve oplevering voor meer dan 1980 fietsplekken. Om meer fietsplaatsen te creëren is ook gekozen voor verticale vrijstaande opstelmogelijkheden FalcoMaat. Om de fiets goed terug te vinden zijn de gangpaden en de fietsplekken genummerd.

Dubbellaags fietsparkeren

De goten van de FalcoLevel Premium+ zijn gemaakt van aluminium en v-vormig uitgevoerd. Het gebruik van dit lichte materiaal zorgt met name voor een reductie van het tilgewicht en dit vergroot de gebruikersvriendelijkheid. De goot van de FalcoLevel Premium+  is optimaal geschikt voor verschillende bandbreedtes. Op het bovenste niveau gaat fietsparkeren eenvoudig; de bovengoot met fiets kan met een vloeiende beweging moeiteloos terug geschoven worden door de geïmplementeerde gasdrukveer. Hierdoor wordt het tilgewicht voor de fietser verder verlaagd.

FalcoMaat fietslift

De FalcoMaat 2.0 is een fietslift waarbij de fiets automatisch en zonder grote inspanning verticaal gestald kan worden. Bij de ontwikkeling van de FalcoMaat is rekening gehouden met ergonomische factoren waardoor met weinig moeite de fiets in de fietslift kan worden gezet. De Falcomaat is geschikt tot een maximaal gewicht van 25 kg.Vaak wordt de FalcoMaat aan de wand gemonteerd. In deze fietsenkelder was dit niet mogelijk, dus hebben we rekken geproduceerd die vrijstaand op de ondergrond geplaatst zijn waarin de FalcoMaat fietsliften zijn opgehangen.

Inrichting fietsenkelders

Hulp nodig bij de inrichting van een grote ondergrondse fietsenstalling? Wij denken graag mee, inmiddels hebben we jarenlange ervaring en zijn er al heel wat fietsenkelders voor appartementencomplexen en bedrijven ingericht met Falco producten. 

Ons Technisch Bureau, verantwoordelijk voor het ontwerpen en tekenen, adviseert graag hoe de beschikbare ruimte het meest effcient ingericht kan worden. Op onze website in het gele blok Informatie & Downloads kan een Revit tekening worden aangevraagd. Tevens is er een plaatsingsplan beschikbaar.

Op ons Pinterest bord "Bedrijventerein inrichten" zijn een groot aantal projecten te zien die we voor verschillende bedrijven hebben uitgevoerd. Naast fietsparkeren kunt u bij ons ook terecht voor straatmeubilair voor een dakterras of voor een overkapping naast het gebouw.

Via de chat op de website kunnen er tijdens werktijden ook vragen beantwoord worden. Uiteraard zijn we ook telefonisch bereikbaar ( +31 546 55 44 35) of via email info@falco.nl. Tot slot kan ook het contactformulier worden ingevuld.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

+31 546 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

+31 546 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!